Aplicarea legislației muncii în condițiile fenomenelor de criză. Probleme, dificultăți, comentarii, soluții

- Data: 22.08.2023
- Ora: 10:00 - 11:30
- Locația: ONLINE, platforma ZOOM
Înregistrați-vă la WEBINAR GRATUIT
* Apăsând butonul Aplică acum sunteți de acord cu Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, Termeni și Condiții și Politica de confidențialitate
Formator

Tudor Capșa
Director al Centrului de Cercetări ale Relațiilor de Muncă, doctor în dreptul muncii, conferențiar universitar, consilier de stat de clasa I
Vrei să cunoști mai multe despre noi aspecte privind dificultăți la aplicarea în practică a normelor ce reglementează timpul de muncă și timpul de odihnă?
Întâlnești neclarități la capitolul reglementării actuale despre acordarea concediilor anuale și celor sociale?
Probleme referitoare la modul/condițiile de tragere la răspundere disciplinară și materială a personalului de conducere și a altor salariați este un subiect de interes pentru tine?
Participă la WEBINARUL GRATUIT din 22 august 2023 și vei afla răspuns la întrebările tale!
Aplicarea legislației muncii în condițiile fenomenelor de criză: probleme, dificultăți, comentarii, soluții
- Cum de stopat/înghețat legitim relațiile de muncă pentru perioada absenței salariatului de la locul de muncă mai multe zile lucrătoare în șir fără nici o știre?
- Care este noua procedură legală/salvatoare a evidenței timpului de muncă prestat zilnic de fiecare salariat, în funcție de specificul activității concrete/individuale desfășurate de acesta?
- În ce cazuri durata săptămânii lucrătoare se permite de lege până la 48 de ore și când o astfel de durată poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână (existând sau nu o limita a acestora)?
- Care sunt dificultățile reale(ce stârnesc multe întrebări) la aplicarea regimului flexibil de muncă al salariaților în cadrul companiei?
- Ce probleme dificile apar la aplicarea de către femeile gravide a activității în regim de muncă special pe parcursul concediului prenatal?
- Cele mai frecvente și nedorite erori admise în caz de tragere la răspundere disciplinară și materială
- Aprobarea de către angajator a Regulamentului intern al unităţii este în prezent obligatorie, necesară sau benevolă?
- Cum trebuie de aplicat corect/cumpătat sancțiunile disciplinare, inclusiv concedierea pentru încălcarea disciplinei muncii?
- Care sunt barierile vizibile și invizibile la aplicarea cerințelor privind tragerea la răspundere materială a salariaților companiei?
- Ce trebuie de respectat strict la desfășurarea anchetei de serviciu (ca instrument legal important de sancționare disciplinară și materială)?
- Răspunsuri la întrebările participanților la webinar
- Chestiuni venite din partea participanților
- Explicații pe marginea subiectelor abordate de participanți
Pachete de participare
Premium
-
Suport de curs
-
Diplomă de participare
-
Participare la curs online
-
Schimb de experiență și contacte cu participanți